A Múlt érintése

Interaktív középkori bemutatónk egyaránt szól felnőttnek és gyereknek. Nem csupán szórakoztatás a célunk, hanem a középkori történelem, és élet ismertetése. Persze ezer évet nem lehet maradéktalanul a látogatók elé tárni néhány órában, ezért leginkább a  zsoldos kompániánk által megjelenített korszakot, a XV. századot helyezzük előtérbe.  


Előadás a középkorról

A középkori hétköznapi élet és annak helyszíneinek ismertetése. "Esszék" menüpont alatt a főbb témakörök olvashatóak. Nincs meghatározott tematika, a látogatók érdeklődésének megfelelően, illetve a környezet hatására alakul ki a  kiselőadás. A történelemóra szorosan illeszkedik a harci bemutatók, és az élőkép megjelenítésébe, időutazás formájában.

Harci bemutató

Igény szerint áll harci bárd/pajzs összecsapás, hosszú kard párbaj, lándzsavívás valamint kardvívás bemutatóból. A vívást, Fiore mester, XV. század elején írt kódexe alapján tanult technikákkal hajtjuk végre. Minden mozdulat korhű!    


Mitől interaktív?

A Múlt érintése címet szó szerint kell érteni. A korhű eszközök és fegyverek megfoghatóak és kipróbálhatóak.
Mindenki kipróbálhatja  a vívást az erre kialakított párnázott fakardokkal, vethet dárdát, játszhat középkori ügyességi játékokkal. Nyomhat fametszetet és amennyiben van lehetőség lőtér kialakítására, lőhet számszeríjjal.

Hol találkozhatsz velünk? Mint rendes zsoldosok bárhova elmegyünk fellépni, ha a helyszín vagy alkalom nem figurázza ki, vagy alacsonyítja le történelmünket. Ez lehet iskolai rendhagyó törióra, gyermektábor,falunap, múzeumi program, zártkörű családi nap, vagy magánrendezvény. A kapcsolatok menüpont alatt lévő elérhetőségen lehet a kompániát felfogadni!

 

 

 

Ugrás a kódex elejére